Vraag en antwoord

Woont u in gemeente Coevorden en heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de doe-mee-pasregeling en krijgt u een budget om te besteden in de Doe-Mee-Webwinkel van de gemeente. Op deze webwinkel kunt u voor uzelf en/of uw kinderen kiezen uit verschillende producten. De producten helpen u mee te doen in onze maatschappij.

Hoe kan ik meedoen?

Maakt u nog geen gebruik van de Doe-Mee-Webwinkel van de gemeente Coevorden? Dan kunt u een aanvraag doen voor een minima-regeling via www.coevorden.nl/doe-mee-webwinkel . Een papieren exemplaar kunt u opvragen via doemeepas@coevorden.nl. U kunt het hele jaar door een aanvraag doen. Als deze wordt goedgekeurd ontvangt u van ons een brief met de werkwijze van de webwinkel.

Hoe kan ik inloggen?

Na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u van ons een brief met daarin uitleg over de webwinkel. U kunt inloggen met DigiD. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Daarna kunt u starten met het besteden van uw budget. Heeft u geen DigiD dan dient u deze aan te vragen. Dit kan via: https://digid.nl/aanvragen.

Hoe log ik in voor kinderen?

Het budget voor kinderen tot en met 12 jaar wordt beheerd door de ouders. Kinderen die 12 jaar (of ouder) worden dit jaar kunnen zelf hun budget beheren. Er zit dus een overgangsjaar in, wanneer je 12 jaar wordt in dit kalenderjaar, dan kunnen jij en één van je ouders inloggen. Hierna kun jij alleen zelf inloggen.

Hoe kan ik mijn budget besteden?

In de Doe-Mee-Webwinkel kunt u gedurende het jaar een budget besteden aan producten naar eigen keuze, passend bij de regeling waar u recht op heeft. Dat kan in één keer of in gedeelten; aankopen worden in mindering gebracht op uw tegoed in de webwinkel. Wanneer uw aanvraag gedurende het jaar binnenkomt wordt het bedrag naar rato toegekend. We voeren periodiek her-controles uit. Wanneer uw situatie niet is gewijzigd, ontvangt u in het nieuwe jaar automatisch weer het budget van de regeling.

Vragen?

Hebt u vragen over de webwinkel? Kijkt u dan bij de veel gestelde vragen van de webwinkel op www.coevorden.nl/doe-mee-webwinkel . Komt u er ook dan niet uit? Neem dan contact op met de gemeente Coevorden, te bereiken op 14 0524 van maandag tot en donderdag van 8.00 – 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 -12.00 uur. Of stuur ons een mail, het adres is doemeepas@coevorden.nl .

Bent u aanbieder?

Heeft u met uw vereniging een sportief of cultureel aanbod? Of heeft een onderneming en wilt u met uw producten en diensten iets aanbieden voor inwoners die van weinig moeten rondkomen? Bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een leuk uitje, een creatieve cursus of iets leuks voor een hobby? Dan kunt u uw aanbod plaatsen op de Doe-mee-Webwinkel. Wanneer inwoners in de webwinkel een product of dienst kopen, wordt het geld aan de betreffende vereniging of ondernemer overgemaakt. Deelname in de Doe-Mee-Webwinkel kost u dus geen geld en nauwelijks moeite. En u geeft hiermee de inwoners die van weinig moeten rondkomen een steuntje in de rug. Hoe mooi is het om juist deze inwoners blij te maken met uw producten of diensten? Met de webwinkel bieden we keuzemogelijkheid voor de inwoners en een vermindering van de administratieve lasten.

Wilt u aanbieder worden?

Wilt u aanbieder worden van de Doe-Mee-Webwinkel van de gemeente Coevorden, dan kunt u mailen naar doemeepas@coevorden.nl. Accountmanager Sandra Hamminga neemt dan contact met u op. Bent u al aanbieder? Er is een handige instructiekaart waarin wordt uitgelegd hoe u zich kunt registreren, inloggen, uw aanbod kunt plaatsen en bestellingen kunt inzien. Deze kunt u aanvragen bij Sandra Hamminga via doemeepas@coevorden.nl