Paardrijden voor Gehandicapten

Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen.

De SPGE organiseert voor Emmen en omgeving al een groot aantal jaren paardrijlessen voor mensen met een beperking. De lessen vinden plaats in Ruitersportcentrum “De Eekwal” in Emmen in het fraaie Noordbargerbos. Manege De Eekwal is vanaf de oprichting zeer betrokken bij de SPGE.

Ruiters : Onze ruiters zijn mensen met een beperking, die door hun beperking niet in een reguliere les kunnen meedraaien. De beperkingen zijn zeer verschillend van aard, zowel verstandelijk, lichamelijk, psychisch, gedragsmatig enz. Bij elke ruiter en paard loopt een vaste vrijwilliger (o.a. van belang voor ruiters met ASS problematiek).

Lessen: We rijden op woensdagavond en op donderdagochtend. Op donderdagochtend rijden vooral de meervoudig gehandicapte ruiters. Deze ruiters hebben intensieve begeleiding nodig. Er wordt gereden in de manege en bij mooi weer gaan de ruiters met hun paarden het bos in, begeleid door onze vrijwilligers.

Kwaliteit en specifieke eisen: Door de diversiteit aan beperkingen gelden er hoge eisen aan het te gebruiken materiaal. Dat zijn b.v. speciale zadels en hoofdstellen, kleurtjes teugels e.d. De SPGE beschikt ook over een opstap-perron en een tillift. Makkelijk voor de ruiters maar ook fijn voor de paarden. Diezelfde hoge eisen qua materiaal gelden zeker ook voor de instructeurs en voor de vrijwilligers. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur van de FPG. (Federatie Paardrijden Gehandicapten) De instructeur krijgt daarbij ondersteuning van onze (ca 20-25) vrijwilligers.

Tenslotte: Onze SPGE is een actieve club waar een warme sfeer heerst en ruiters hun plekje vinden en genieten. Ruiters zien wekelijks uit naar deze lessen waarbij afhankelijk van hun kunnen het accent ligt op paardensport en/of ontspanning.

Vereiste gegevens

Deze gegevens zijn nodig voor de aanschaf van dit product.

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Categorieën

GezondheidSport

Over de aanbieder

Adres
Stichting Paardrijden voor GehandicaptenHuizingsbrinkweg 167812BK Emmen
Telefoonnummer
+31620424411
Paardrijden voor Gehandicapten
€ 450,00Doe Mee Pas Regeling